TUNGE HJUL OG MANGLENDE VANNDRENERING ER SOM KONSTANT MOTBAKKE FOR ELBILER

Posted by:tire specialist1

REKKEVIDDE FOR ELBIL PÅVIRKES AV VEKTEN PÅ HJULENE, VANN I VEIBANEN, TEMPERATUR OG LUFTTRYKK

Det er svært liten forskjell i rullemotstand på dekk, og EUs miljømerking av dekkenes rullemotstand måles mot trommel, på laboratoriedekk som kanskje aldri selges i markedet. Vi vil her oppsummere en del viktige faktorer som også er lett å måle seg frem til (når som helst og av hvem som helst).

MASSEROTASJONSVEKTEN PÅ HJULET AVGJØRES I HOVEDSAK AV STØRRRELSE PÅ FELGEN OG HVOR MYE HJULVEKTEN SOM LIGGER YTTERST I RADIUS AV HJULET

Ta gjerne en god koffertvekt og finn vekten på hjulene som du har på bilen i dag, og sammenlign med vekten på de anbefalte hjulpakkene her på nettsiden. For biler som Nissan Leaf, E-goff, Kia Soul, Niro, Hyundai Kona, Ioniq, MG ZE EV kan du forvente 10% økt rekkevidde med 10% redusert og tilsvarende 20% forbedring med 20% lettere hjul, med samme dekk. Bytter du fra vinterdekk uten drenering (Continental, Nokian, Goodyear, Michelin) til FRIGUS EV ICE 3 som har full drenering som skal ha 10% høyere lufttrykk, så kan du også regne med at en gevinst på mer enn 10% på våt asfalt.

FOR ELBILER MED STØRRE HJUL KAN DU OGSÅ FÅ EN REKKEVIDDE GEVINST MED Å REDUSERE VEKTEN PÅ FELGEN YTTERST I RADIUS, I TILLEGG TIL GENERELT LAVERE VEKT PÅ HELE HJULET

Støpte aluminiumsfelger etter Rotary Forged metoden (også kalt semi-smidd, flow formed, semi-forged osv) er en teknikk for å redusere vekten på den ytterste felgringen, hvor man oppnår størst effekt på vektreduksjon av felgene. Rekkeviddeforskjellen mellom 2 like tunge felger, hvor den ene har mye lettere felgring, vil man kunne måle 4-6 % lavere energiforbruk på blandet kjøring. Derfor er Rotary Forged felgene det mest gunstige på elbiler, men også på sportsbiler hvor man ønsker mest mulig effekt ut på hjulene. På en Audi E-tron vil 20x8.5'' ZAX Rotary forged felger gi betydelig bedre rekkevidde enn de svært tunge 20x9'' felgene som forhandler leverer med bilen. Bytter du ut vinterdekkene som fulgte med bilen til FRIGUS EV ICE 3 vil du oppleve helt andre kjøreegenskaper i tillegg til betydelig bedre rekkevidde på våt asfalt.

vinterdekk-til-elbil-bedre-rekkevidde

Produktliste