VINTERHJUL TIL MG ZS EV OG MG 5 SOM BEHOLDER REKKEVIDDEN

Posted by:tire specialist1

VINTERHJUL TIL MG ZS EV OG MG 5 MÅ VÆRE SÅ LETTE SOM MULIG OG DEKKENE MÅ HA GJENNOMGÅENDE DRENERING

For hver kg økt vekt kreves det 7-10 hk i ekstra energibehov under bykjøring. Derfor opplever mange at rekkevidden forsvinner om vinteren, når man setter på vinterhjulene. Vi har sammenlignet noen vinterhjul levert til bilen i 17'' tommere med (NAF-dekket) 215/50R17 montert på tunge Turbin felger. Vektforskjellen er over 5 kg pr. hjul og som kjent krever 1 kg mer vekt pr. felg ca. 7-10 HK ekstra i energiforbruk under bykjøring. Tunge hjul er skikkelige energislukere når man endrer hastighet. Hvis man i tillegg kjører på våt vei vil brede dekk kreve mer energi enn smale dekk, og dekk uten gjennomgående drenering vil skyve en vannbølge foran dekket i forhold til dekk med god gjennomgående drenering. Når hastigheten overstiger 80 km/t kan vannbølgen foran dekket også føre til vannplaning. Se forklaring på bildet under.

DU KAN BESTILLE VÅRE SUPERLETTE VINTERHJUL SAMMEN MED NY BIL. VI LEVERER TIL ALLE MG FORHANDLERE

Se de mest anbefalte superlette vinterhjulpakkene i 16 tommere lenger ned i artikkelen.

vinterdekk-til-mg-zs-ev-mg-5-felger-dekk-sorte-grå

Googler du (på engelsk) vekt på hjul versus hestekrefter får du over 700 million treff på artikler som beskriver hvor viktig vekten er for energiforbruket på bil/elbil.

Bedre rekkevidde med lette hjul

REKLAMASJONSRETT(?) HVIS MAN HAR KJØPT FOR TUNGE VINTERHJUL UTEN Å BLITT INFORMERT SKRIFTLIG OM REDUSERT REKKEVIDDE

Slik vi tolker kjøpsloven skal det informeres skriftlig på en grundig måte, slik at det ikke er noen tvil om at man er informert om at eventuelle tunge vinterhjul - dvs. vesentlig tyngre enn hjulsettet bilens rekkevidde er oppgitt med - vil redusere bilens rekkevidde betydelig under alle kjøreforhold. Dette omfatter også bilforhandleren som har levert bilen. Har du fått levert altfor tunge vinterhjul til bilen din, så er disse i stor grad medvirkende årsak til at elbilens rekkevidde blir kraftig redusert på våt og tørr vinterasfalt. Bilforhandere og dekkforhandlere besitter denne kunnskapen, men det er ikke alltid at man deler denne med kundene.

MG ZS EV OG MG 5 LEVERES OFTE FRA FORHANDLERR MED VELDIG TUNGE SOMMERHJUL OG VINTERHJUL I 17' SOM ER CA. 5 KG TYNGRE ENN ANBEFALTE 16'' HJUL.

Vi har målt sommerhjulene som bilen blir levert med, og felgene er unødvendig tunge og sommerdekkene har veldig kort levetid (treadwear 240) og kun 7 mm mønsterdybde (standard er 8,4 -8,8mm). Man forventer at bilen er levert med samme lette hjul som bilens rekkevidde er oppgitt med. Klikk på bildet for å se vår anbefaling til flotte og superlette felger som både gir mye bedre rekkevidde og akselerasjon, men også mindre dekkstøy og bedre komfort.

MG ZS EV HAR FORELØPIG ET RIGID TPMS SYSTEM SOM KREVER OPPDATERING SLIK AT DEN KAN LESE 2 SETT HJUL

Når vi leverer vinterhjul til MG ZS EV må de nye dekktrykksensorene klones med sommerhjulene som sitter på bilen. Hver hjulposisjon er unik og hjulene må merkes med sin posisjon på bilen. Hvis de byttes om vil ikke sensorene virke.

MG-ZS-EV-rekkevidde

VINTERHJUL TIL MG ZS EV SOM VEIER KUN 16 KG GIR GOD REKKEVIDDE OM VINTEREN OGSÅ

Klikk på bildet under for å se dagens tilbud i originaldimensjonen (16'') på ZAX EV531 med det anbefalte elbildekket FRIGUS EV ICE 3. Så kan man sammenligne hjulvektforskjellen på ca. 5,5 kg med det som ofte leveres i 17 tommere fra forhandler, med ''kjent merke'' i 215/50R17 uten drenering , som forøvrig er ca. 1% mindre i rulleomkrets. Se link

Løsningen du ser prisen på ved å klikke på bildet under er den mest optimale for MA ZS EV, og FRIGUS EV ICE 3 leveres med 5 års gummigaranti og bytterett innenfor 0,5 mm slitasje. Ingen eruopeisk dekkprodusent vil gi en slik garanti.

vinterhjul-mg-zs-ev-mg-5-sorte-felger

MG ZS EV OG MG 5S KAN OGSÅ LEVERES MED VINTERHJUL I 17'' MED SUPERLETTE ZAX EV531 OG ELBILDEKKET FRIGUS EV ICE 3

Klikk på bildet under for å se dagens tilbudspris og anbefalinger

mg-zs-ev-mg-5-vinterhjul-sorte-felger

ØNSKER DU OPTIMAL REKKEVIDDE, LAVESTE HJULSTØY OG BESTE COMFORT BLIR 16 TOMS VINTERHJUL BESTE LØSNING

Velger du de mest anbefalte dekkene får du 5 års garanti på gummikvalitet, fornøyd garanti og bytterett. Vi anbefaler dekk med dokumenterte gode egeskaper som også er trafikksikre under motorveihastigheter.

mg-zs-ev-felger-rekkevidde

 

Produktliste