Om oss

Du er her

Finn produkter

TEAMENE, STRUKTUREN, VERDISYN OG VEIEN VIDERE

En god miks av fagfolk innen for bransjene dekk/felg/it/bil. Resultatene av kunnskapen samler vi i databasen som vi bruker i konfiguratoren her på nettsiden. Hver dag måler vi felger og dekk på ulike nye elbiler, for å se hva som passer, og hva som kan gjøres bedre. Som kjent er de fleste elbiler veldig tunge og stive, noe som reduserer kjøreopplevelsen betydelig i forhold til en lett fossilbil. En tung og stiv elbil kan likevel blir veldig god på veien hvis man bytter ut de tunge originalfelgene eller andre tunge ettermarkedsfelger, med superlette ZAX felger og elbil-tilpassede dekk. I utgangspunktet begynte vi med å utvikle programvare for bransjen, hvor man bl.a. kan samle måldata og historikk som man kan bruke til å utvikle produkter for den kommende elbilgenerasjonen. Felgprogrammet for elbiler fra ZAX Wheels er et resultat av lite utvalg på lette elbilfelger i markedet, på samme måte som for elbilvinterdekket Frigus EV. Etter mye målinger av energiforbruk, vannplaningsproblematikk og stabilitet på barmark, ble vinterdekket for high-end elbiler, Frigus EV Ice 3 utviklet. 

Både ZAX Wheels og Frigus EV programmet har som formål å gjøre elbilene bedre på rekkevidde, komfort og sportslighet. Spesielt elbildekket Frigus EV utvikles for å motvirke vannplaning, men også sporing og ustabilitet i veibanen.

Vi er delt inn i mange forskjellige team. I Fredrikstad har vi logistikk teamet som har ansvaret for import og eksport, i tillegg til en liten butikk på Selbak i Fredrikstad. I Oslo sitter noen på hjemmekontor og noen i butikksenteret på Kalbakken, hvor vi også har et flott verksted som betjener high-end elbilmarkedet som Tesla, Porsche, Audi, Mercedes, Nio, Hongqi m.fl. Programvaren du ser på megahjul.com utvikles av 3 forskjellige team, hvor det ene teamet er fordelt i Fredrikstad og Oslo.

Programvaren vi utvikler er lynrask, men krever morgendagens maskinvare for skyløsningen. Dette leverer vi fra et topp datasenter i samme konsern. Vi har 3 utviklingsteam for programvaren hvor 2 team er utenfor Norge. Programvaren utvikles for store kjeder med minimum 500 utsalgssteder, så det er lite sannsynlig at det blir noen flere nettsider som megahjul.com i Norden, så enten blir nettsiden skalert opp med mange flere butikker, eller så vil den inngå i en stor Europeisk kjede, på lang sikt.

Løkken-GårdMILJØFAKTOR OG FOKUS PÅ HMS MED GLOBALE VISJONER

Teknisk team  jobber også med morgendagens metoder for dyrking Lion's Mane-soppen for hjerne helse, men som også er en anerkjent gourmesopp, og allerede i 2022 hadde Løkken Gård landets største utvalg av organisk dyrket Chili med ekstra mye smak. Enormt utvalg for Chili entusiaster.

For 2023 blir det mulig med klikk og hent i Megahjuls butikker i Oslo og Fredrikstad. Fersk Chili og Sopp høstes samme dag som det sendes til butikkene. Vi anbefaler å google på nettet om hvilken positive effekter Lion's Mane-soppen har for bedre kognitivitet hele livet, men også reduksjon og forebygging av hjernesykdommer som demens, ALS, MS og Parkinsons. Nytt avansert sopplaboratorium for dyrking forventes i drift i juni 2023.

VI SOM JOBBER I MEGAHJUL BISTÅR UTVIKLINGEN AV BRANSJELØSNINGEN FOR DEKK OG FELG 

Programvaren som du ser på denne nettsiden består at 2 adskilte databaser som synkroniseres i sanntid, er den mest avanserte konfigurator for dekk, felg og bil som finne i markedet i dag. Dront-end løsningen er den du ser, og den kan tilpasses alle typer dekk kjeder slik at de kan får skreddersøm etter egen ønske. Front-end løsningen er selve bransjekunnskapen hvor vi daglig tilpasser hver enkelt bil med en rekke filterfunksjoner slik at størst mulig utvalg av dekk og felger kan passe til de enkelte bilmodellene. Dette er den eneste databasen for bilmodeller som finnes i markedet, og i skrivende stund (mars 2023) har vi brukt 10 år med å fylle inn viktige parametre for hver aktuelle bilmodell. Front-end løsningen vil fremover få en rekke nye funksjoner som salgs-og rådgivningsartikler og videoer.
For Megahjul nettsiden som skal være mest mulig faktabasert, vil vi kun fokusere på målbarhet når det gjelder produktopplsyninger, men det er også mulig å bruke funksjonene til reklame som ''testvinnere'' og ''premiumdekk'' for dekk kjeder som ønsker en slik profilering. Så lenge vi selv driver Megahjul butikkene holder vi oss til målbare fakta.
 
Januar 2020 ble Odoo implementert som back-end løsning. Odoo er markedets største open source ERP-system og vi er Odoo partner for Norge. Vi har et Odoo team som begynner å blir veldig gode på dekk/felg bransjen, og en rekke nye funksjoner implementeres hver uke. Målsetningen er å automatisere alle rutiner slik at hele prosessen fra søk på nettet, bestilling på nettsiden og helt frem til levering/montering, blir en sømløs transparent prosess hvor både kunde og kundebehandler når som helst kan se status. Odoo er trolig det mest dekkene ERP/CRM løsningen i markedet. Vi startet opp 5. januar 2020, og 20 januar var strekkode implementert på alle varer.
I skrivende stund har vi begynt med ISO 9001 sertifisering av flere selskaper, hvor Odoo skal brukes til all dokumentasjon. Megahjul vil trolig være første ISO 9001 sertifiserte i bransjen. En kopi av dette selskapet kan være en trygg og smart måte å få digitalisert og oppgradert en større kjede til samme standard.
 
Bransjeløsningen tilbys som SaaS (Software as a service) fra vår egen sky som kjøres på programvareoptimalistert maskinvare, og vi kan sette opp testbaser for testklienter uavhengig hvor disse befinner seg globalt. Om du er en liten dekk kjede i Norge eller en stor kjede som dekker hele EU ellerr Nord-Amerika, som har vi løsningen for alle, med eller uten produkter. Har man eget felgsortiment, så kan dette legges inn i databasen, og har man eget dekk sortiment så er dette veldig enkelt. Tilpasninger og innlesing av produkter gjøres for normale timepriser.
 

3D VISNING AV FELGER OG FELGER PÅ BIL

Teknologien i XCylon er basert på mye 3D teknologi hvor du selv kan dreie på felgene for å se de fra ulike vinkler, samt også felgen påmontert bil og dreie på bilen og fargelegge den med fargevalgene i sidemargen på 3D bildet. Klikk på bildet for å komme et anbefalt vinterhjulsett til Model Y, og se video av felgen og 3D visning av både felg og felg på bil.
megahjul-Om-oss
 
Nedenfor ser man markedets eneste ''configuration-sheet'' som regner ut ny dekkside posisjon i forhold til en original konfigurasjon. Nedenfor ser man en 20 toms ''staggered configuration'' sammenlignet med original 21 toms for Tesla Model Y. 20 toms konfigurasjonen som vi anbefaler går 3 mm lengre ut med dekksiden i bakhjulene. Klikker du på bildet kommer du direkte til konfigurasjonen som bildet er tatt fra, og du ser alle produkter med dagens pris.
Tesla-model-y-felger-dekk-wheel-configuration

VI UTVIKLER ET ZAX WHEELS PARTNER PROGRAM HVOR ALLE FREMTIDIGE PARTNERE FÅR ET LOKALT EIERSKAP

ZAX Wheels utvikles som et globalt felgmerke hvor rettigheter til felgprogrammet og det digitale showrommet (her megahjul.com) tildeles geografisk til partnere globalt. ZAX Wheels programmet utvikles i hovedsak for elbilmarkedet, med et stort utvalg av designfelger med redusert rotasjonsvekt. Felgsortimentet kan deles inn i grupperingene:
* Lette støpte aluminiumsfelger
* Rotary Forged aluminiumsfelger hvor vekten på felgringen er redusert med en roterende smiprosess
* Forged 6061-T6 Aluminimum som er smidd høyverdig aluminimum av samme kvalitet som brukes i flyindustrien
* Forged Magnesium, som er en superlett smidd magnesiumlegering.

NETTSIDEN VISER NÅ OGSÅ VIKTIG INFORMASJON SOM VEKT PÅ FELG/DEKK, OG VINTERDEKKENES EVNE TIL Å DRENERE VANN

For rekkevidde på elbil er vekten av hjulet avgjørende. 1 kg redusert vekt på et lite hjul ligger rundt 7 hestekrefter og på store hjul (Tesla, Audi e-tron, Polestar 2, Jaguar I-Pace m.fl.) kan man anslå 10 hestekrefter spart. Kjører man på 22 tommere, hvor hjulets hovedvekt ligger maksimalt fra senter, vil man kunne spare mer enn 10 hestekrefter ved å velge mindre felger (19 eller 20 tommere) slik at hjulets vekt kommer nærmere senter.

ELBILDEKK SOM REDUSERER VANNBØLGEN FORAN DEKKET

Les også litt om hvor viktig det er med vinterdekk som drenerer bort den energikrevende vannbølgen foran dekket på våte vinterveier. Les mer. klikk på bildet under.
vinterdekk-til-elbil
 

FORHANDLER- OG PARTNERPROGRAM

Ønsker ditt firma å være forhandler for programmene fra ZAX Wheels, FRIGUS EV, Winrun og andre kommende fabrikat, så ta kontakt. Ønsker ditt firma å bli Megahjul Partner, og en del av nettsiden, så ta kontakt. Partnerprogrammet inkluderer partnere i nord-Europa. En partner importerer/samleimporterer fra våre produsenter og bruker hele programvaren, og fungerer som Megahjuls lokale representant i sitt definerte område. Forhandlere kjøper fra de ulike B2B nettbutikkene vi har, men levering fra Partnere eller sentrallager.

TILPASNINGER OG MASKINERING AV FELGER

Felger med lokk over bolthullene reduserer salt og fuktighet som gir korrosjon mellom felg og nav, samt gjør renholdet enklere. Mange av disse felgene kommer uborret fra fabrikk og vi tilpasser felgene i vår maskineringsavdeling i Fredrikstad. Det er derfor også enkelt å lage en erstatningsfelg om du skadet kun èn felg. Klikk på filmen under.
Megahjul-maskinering-av-felger
 

LITT OM BAKGRUNN

Safe Bil AS ble etablert i mars 2012. Nøkkelpersonene bak selskapet består av erfarne IT-utviklere og ingeniører med lang erfaring også innen utvikling av felger i tillegg til lang erfaring fra dekk/bilbransjen.
 
Avdelingen i Oslo har store butikklokaler hvor man kan se mange av felgene utstilt samt også kjenne litt på dekkkvaliteter. Utvalget som vises i konfiguratoren på nettsiden er veldig omfattende, og i høysesong har vi leveranser ukentlig fra EU-lagrene og 3 ganger i uken mellom Oslo og Fredrikstad. Vi kan derfor levere de fleste varene på relativt kort varsel.

KLIKK OG HENT SPARER DEG FOR MASSE TID. NÅR HJULPAKKEN ER FERDIG MONTERT REKKER DU SÅVIDT KAFFEN FØR BILEN ER KLAR.

For deg som ønsker rask og god service vil vi anbefale å bruke nettsidens konfigurator og sende inn prisforslaget du vurderer, gjerne med litt ekstra informasjon i fritekstfeltet hvis du ønsker. Vi har mye bedre kapasitet til å betjene disse forespørslene enn å besvare telefonen, og når du ringer må vi likevel sende deg link til et prisoverslag på nettsiden som du eventuelt bekrefter. Alle ordrer går gjennom konfiguratoren på nettsiden, for å kvalitetssikre at korrekte produkter velges til bilmodellen din. De beste pristilbudene får du alltid når du kjøper varene før de ankommer til våre lagrer i Oslo og Fredrikstad. Det er begrenset antall som er bestilt fra produsentene og de beste tilbudene kan blir utsolgt før varene kommer til lager. Derfor anbefaler vi alle å være tidlig ut med å bestille. I høysesong tar vi ikke ordinært hjulskift, og det kan også være lang bestillingstid på dekkverkstedet. Bestill derfor time i god tid.

PARTNERE, DEKKFORHANDLERE OG BILFORHANDLERE

Vi ulike B2B portaler, også med salgsverktøy for videresalg. Forhandlervilkårene avtales etter volum og ordrestørrelser. Partnermodellen brukes mest i Europa, men vi håper at Norge på grunn av sine geografiske avstander, også skal få et partnernettverk med lokal distribusjon av varemerkene som vi utvikler.

Megahjul i Fredrikstad

I Fredrikstad har vi lager fordelt på mange lokasjoner, og dekkverkstedet og lokalt lager ligger i dag i Strykerveien 1 og 2, på Kjølberg Industriområde på Torp, utenfor Fredrikstad.

I OSLO FINNER DU VÅR STØRSTE USTILLING AV FELGER

Et stort utvalg av dekk og felg lagerføres for elbil. Vi fører kun felger som har godkjent bæreevne og innpress tilpasset de aktuelle bilmodellene. Dekkverkstedet er skikkelig utstyrt med det beste som finnes av hjulbalanseringsutstyr og vi har dekkmontører med lang erfaring og oppdatert på de nyeste elbilene. 

Megahjul i Oslo

I stålfjæra 25 på Kalbakken har vi over 1.100 m2 med butikk, verksted og lager. Mange av felgene som du finner på nettsiden finner du også i butikken.

megahjul-oslo

 

Norsk (bokmål)
Zax Wheels, upgrade your EV

Kort om oss

Safe Bil AS ble etablert i 2012 i den hensikt å utvikle programvare og kunnskapsbase for bransjen. Selskapet har en solid eierstruktur med NOK 8,0 mill. i AS kapital i tillegg til ansvarlige lån og garantier. Bedriftens formål er å tilby de mest riktige løsningene for dekk og felger, samt til konkurransedyktige priser via konfiguratoren her på nettsiden. Konfiguratoren på nettsiden er en del av XCylon som er en fullverdig bransjeløsning til forhandlere, importører og produsenter. Teamet i Safe Bil er erfarne ingeniører, økonomer og IT-spesialister i en fin miks og vi alle deltar i utviklingen av XCylon, Zax Wheels og Frigus EV programmene. Vi samler opp kunnskap og fagdata hver dag, og dette legges fortløpende inn i databasene hvor vi bygger søkbarhet for kombinasjoner av bilmodeller, bilder, artikler, felger og dekk. For hver ny dag blir nettsiden litt bedre….og varene normalt litt billigere. Høsten 2022 forventes det kraftige prisøkninger og mangel på produkter. Vi anbefaler på kjøpe nye vinterhjul og dekk så tidlig som mulig.

Åpningstider 2023

Fredrikstad 

 
Åpningstider Butikk / Dekkverksted:
Mandag, onsdag og fredag : 08:00 - 16:00
Tirsdag og torsdag: 08:00 - 17:00 LANGÅPENT
Lørdag: Stengt
 
 
 
  • Adresse: Strykerveien 1, 1658 Torp(Fredrikstad)

Telefon Fredrikstad: 69 94 92 65
 
Oslo 
 
 
Åpningstider Butikk / Dekkverksted:
 
Mandag - torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag 09:00 - 15:00
Lørdag: Stengt
 
 
Telefon butikk Oslo: 69 94 92 50
 
 
  • Adresse: Stålfjæra 25 Oslo, 0975 Oslo

 
 

Kristiansand / John Edvin Berg AS 

Åpningstider:

Torsdag: 16.00-19.00 

Lørdag: 09.00-13.00 

Verkstedets adresse: Gaupemyrheia 37, Port nr. 13 4760 Lillesand

Telefon: 91727406 

 

Kontakt oss


Butikk Fredrikstad / Dekkverksted


Butikk Oslo / Dekkverksted

All post til Safe Bil AS må sendes til Postboks 93, 1650 Sellebakk