VINTERHJUL TIL POLESTAR 2. VIKTIG TIPS OM REKKEVIDDE

Posted by:tire specialist1

VINTERHJUL TIL POLESTAR 2 BØR HA SÅ LAV VEKT SOM MULIG, OG MAKSIMALT MED DRENERING PÅ DEKKENE

Polestar 2 har som alle andre elbiler behov for å redusere energiforbruker for å øke rekkevidden. Lette hjul krever mindre rulleenergi og øker rekkevidden i tillegg til å forbedre akselerasjonen. Googler du wheel weight vs horsepower ser du nesten 700 millioner treff på nettet. Med andre ord blir Polestar 2 en mye bedre elbil med lette vinterhjul. 

MERKELIG FELGOPPSETT PÅ POLESTAR 2. VI FORESLÅR EN BEDRE LØSNING MED SAMME FELGER FORAN OG BAK

Polestar leveres med 245/45R19 og samme dekkdimensjon foran og bak. Likevel har man endret felgoppsettet til 19x8,5 foran og 19x9 bak. 19x9 er veldig ugunstig og faktisk maksimalt tillatte bredde til dekkdimensjonen. STRO-normen som statens vegvesen følger, anbefaler 19x8 som mest riktig til dekket, og vi anbefaer også 19x8 ut i fra hvordan vi måler dekket mot felgen. 19x9 gir felgkant utenfor dekksiden, og felgen blir veldig lett skadet i møte med fortauskanter. 19x9 er også langt tyngre enn 19x8, og reduserer rekkevidden unødvendig mye. Vi mener at Polestar ikke burde blitt typegodkjent med 19x9 felger bak ut i fra prinsippet lik dekkdimensjon frem/bak skal ha lik felgdimensjon frem/bak. Hjulskift blir med dette en utfordring med å unngå å forveksle hjulene. 19x9 og 20x9 er fortsatt innenfor lovdata og STRO-normen, men ikke mest anbefalt. Våre anbelinger nedenfor er godkjent etter lovdata, og man er også produktforsikret hos Megahjul som en ekstra solid garanti for våre anbefalinger.

Polestar-2-felger-anbefalinger

FELGER TIL POLESTAR 2 MED ELBILDEKKET FRIGUS EV ICE 3

Se dagens tilbud på Superlette 19x8 ZAX V5 Rotary Forged Satin Black med det spesialbygde elbildekket FRIGUS EV ICE 3 som har maksimal gjennomgående drenering (på våt vei slipper det vann igjennom i stedet for å skyve en vannbølger foran seg) , ved å klikke på bildet under.

Felger-til-Polestar-2-i-superlett-design

FRIGUS EV ICE 3 VINTERDEKK TIL POLESTAR 2 GIR BEDRE REKKEVIDDE OG SIKKERHET PÅ VEIEN

FRIGUS EV ICE 3 er bygget for å optimalisere de viktigste egenskapene som rullemotstand på våt vei, hvor dekket har 4 store dreneringskanaler som reduserer vannbølge foran dekket. Dette er også spesielt viktig for å redusere risiko for vannplaning. Gummien er mykere enn Continental Viking COntact 7, slik at isegenskapene likevel skal være bedre. FRIGUS er målt til det mest støysvake vinterdekk i markedet, målt med støymåler innvendig i mange forskjellige elbiler. Dekkets konstruksjon gir også svært godt våtgrep og bremslengde på våt asfalt. FRIGUS EV ICE 3 erstatter det tidligere mest anbfalte vinterdekket NEREUS 805. Det siste året har vi ytterligere 2 gode vinterdekk anbefalinger som er rimeligere enn FRIGUS, og bedre enn Nereus 805, både på is, snø og asfalt. Målinger vi gjør utføres på normal vei og kjøring på normale vinterveier med Tesla S, X eller 3 soom vi har som firmabiler. EU verdiene som man er pålagt å oppgi, gjøres i laboratorium. EU verdiene avviker stort fra normale målinger på vei.

Vinterdekk-Polestar-2-Frigus-ev-ice-3

 

POLESTAR 2 PERFORMANCE FELGER 

Polestar 2 Performance krever felger med stort innvendig volum (X-faktor) fordi de overdimensjonerte Brembo bremsene tar veldig stor plass. Det er ikke behov for slike bremser på Performance modellene, men det ser rimelig barskt ut. Produsenten hevdet at Brembo bremsene gir kortere bremselengde, noe som ikke er riktig. Dekkets friksjon mot underlaget gir bremselengden. Blant sommerdekkene her på nettsiden er Winrun R330 dekket som bremser best (marginalt foran Michelin Pilot Sport 4S), på slitt steinete asfalt som vi har i Norge, ut i fra målinger som både kunden og vi gjør. Blant vinterdekkene som yter best på kombinert is, snø, slaps og asfalt, er det FRIGUS EV ICE 3 som bremser best blant dekkene som vises her på nettsiden, men både Nereus, Roadmarch og Royal Black er marginalt bak. Alle dekk med retningsstabilt rullemønster bremser betydelig bedre enn ''reklamedekkene'' som bl.a. NAF anbefaler.

DET FINNES GODE LØSNINGER FOR FELGER TIL POLESTAR 2 PERFORMANCE

Ved å endre både felgbredden foran fra 8 til 8,5 samt også øke innpresset ut (lavere ET) får man litt mer avstand mellom felg og bremsekaliper. Anbefalingene finnes i konfiguratoren og her ser man også dagens tilbud og priser.

Polestar 2 Performance wheel challenges

FELGER OG VINTERDEKK TIL POLESTAR 2 PERFORMANCE SOM ANBEFALES

Felgene som kommer opp i konfiguratoren for Polestar 2 Performance er testet på bil og anbefales ut i fra ulike viktige parametre for ebil. Klikk på bildet under for å se dagens tilbudspriser på vinterhjulpakke med felgene ZAX YNX Gloss Gunmetal.

Felger-Polestar-2-Performance-zax-Ynx-gunmetal

 

 

 

Eksterne artikler om Polestar 2

https://e24.no/naeringsliv/i/2d1Myl/polestar-tilbakekaller-populaer-elbilmodell

 

Produktliste